Storitve

Čeprav se opiramo na tradicionalne in zanesljive ponudnike transportnih storitev želimo našim strankam ponuditi nekaj več. V okviru ponudbe kompleksnih in celovitih logističnih rešitev, ki uporabnika tako stroškovno, kot tudi časovno razbremeni nenehnega iskanja »tiste boljše variante«, saj za pošteno plačilo ponujamo pošteno storitev, ki bo v danem trenutku predstavljala optimalno storitev.

Logistično storitev izvajamo na način, da je stranka v največji možni meri razbremenjena logistične operative ter da se lahko kar se le da posveti svoji osnovni dejavnosti. Dovolj je, da nas naročnik obvesti o svojih potrebah, mi pa nato poskrbimo za izvedbo in sprotno obveščanje naročnika o poteku dela.

NAČRTOVANJE DOBAVNE VERIGE – Če se pripravljate na vzpostavljanje dolgoročnih partnerstev, vam z veseljem pomagamo pri dolgoročnem načrtovanju, projekciji stroškov in pripravi različnih scenarijev.

Kopenski transport

Znotraj kopenskega transporta organiziramo cestni in železniški transport, ki lahko glede na potrebe stranke predstavljata začetek, zaključek ali celotno pot v okviru »od vrat do vrat« koncepta izvedbe logistične storitve.

Cestni prevoz je prilagodljiv, dinamičen in omogoča zelo točno dostavo, železniški prevoz pa je običajno ugodnejši in primeren predvsem na daljših relacijah. V sodelovanju z zanesljivimi partnerji organiziramo kamionske prevoze za prevoz zabojnikov s kontejnerskimi prikolicami in klasične kamionske prevoze.

V sodelovanju z železniškimi podizvajalci in kopenskimi terminali organiziramo prevoz zabojnikov, generalnega, sipkega tovora ter prevoz posebnega tovora. Pri organizaciji lahko glede na zahteve tovora organiziramo dostavo z rednimi blok vlaki globoko v gravitacijsko zaledje koprskega pristanišča (Slovenija, Madžarska, Slovaška, Češka, Nemčija, Avstrija, Hrvaška, Srbija) ali posameznimi kompozicijami na poljubno destinacijo.

Ladijski transport

V okviru pomorskih prevozov urejamo rezervacijo ladijskega prostora za vse vrste pomorskih pošiljk, kot so kontejnerske pošiljke (FCL), kosovne pošiljke (LCL), RO-RO transport ali ladijski prevoz generalnega ali sipkega tovora, bodisi v smeri izvoza ali uvoza blaga v oziroma iz poljubnega pristanišča kjerkoli po svetu.

Lokacija pisarne v neposredni bližini pristaniških terminalov nam omogoča dobre pogoje za sodelovanje z Luko Koper, ladijskimi agenti, carinskim uradom in lokalnimi transportnimi podjetji.

V okviru storitve pomorske agenture našim strankam ponujamo celovito paleto storitev:

• naklad ter razklad ladij
• bunker
• popravila v doku
• zamenjava posadke in/ali potnikov
• ponudba sveze vode, hrane in ostalo

Transport izrednih tovorov

Izvedba celotne logistike prevozov tovora izrednih dimenzij, tako kopenskega kot pomorskega je storitev na katero smo še posebej pozorni. Na tem področju nas odlikujejo dolgoletne izkušnje, dobra organiziranost in povezanost vseh podizvajalcev, ki sodelujejo pri izvedbi tako zahtevnega transporta kot je izredni prevoz.

Ostale logistične storitve

Poleg organizacije posameznih oblik transporta, posamično ali kot del celovite rešitve ponujamo tudi ostale spremljajoče storitve, ki so v mednarodni logistični verigi nepogrešljive:

• skladiščenje blaga,
• pretovorne manipulacije,
• pakiranje, paletiranje, ovijanje blaga,
• carinjenje blaga,
• zavarovanje pošiljke,
• strokovno svetovanje.

Zgoraj navedene storitve organiziramo tako v sklopu pristaniške dejavnosti, kot tudi v okviru kopenskih zalednih terminalov širom Evrope.